Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

2 гривні
2018р.

2 гривні
2017р.






5 гривень, 2021 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2021
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
1400 грн.

Пам'ятна монета
"Чорнобиль. Відродження. Кінь Пржевальського"

Присвячена символу відродження дикої природи, знаковій тварині заповідника - коню Пржевальського - єдиному існуючому виду диких коней, що збереглися донині в первісному вигляді, і який занесено до Міжнародної Червоної книги з природоохоронним статусом "на межі зникнення".
Монета розпочинає ряд монет "Чорнобиль. Відродження". Парадокс, але техногенна катастрофа дала природі унікальний шанс на відродження, яким вона скористалася сповна. У 2016 році на території, що постраждала від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, було створено найбільший і наймолодший об'єкт природно-заповідного фонду України - Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. Ця територія стала своєрідним резерватом для розмноження не лише типових, а й рідкісних червонокнижних представників живого світу.

Тираж: 40 000 шт.
(20 000 шт. в сувенірній упаковці)

КМ.5.

Аверс: розміщено малий Державний Герб України (угорі), написи: УКРАЇНА (під гербом); номінал монети - 5/ ГРИВЕНЬ (праворуч від герба); у центрі - символічне колесо життя, що знаменує відродження природи: стилізований міжнародний знак "Радіаційна загроза", оповитий листям, навколо якого тварини, популяції яких розвиваються у 30-кілометровій зоні відчуження, що стала своєрідним резерватом для розмноження зокрема лелеки чорного, коня Пржевальського, рисі, зубра, лося, ведмедя бурого; по колу, на дзеркальному тлі написи: ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ РАДІАЦІЙНО-ЕКОЛОГІЧНИЙ БІОСФЕРНИЙ ЗАПОВІДНИК (ліворуч), CHORNOBYL RADIATION AND ECOLOGICAL BIOSPHERE RESERVE; рік карбування - 2021 (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (угорі).

Реверс: на тлі пейзажу зображено коня Пржевальського (використано тамподрук), над яким на дзеркальному тлі написи: КІНЬ/ ПРЖЕВАЛЬСЬКОГО/ EQUUS FERUS PRZEWALSKII; угорі - коня та лоша.



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 132
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки