Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

2 гривні
2018р.

2 гривні
2017р.






2 гривні, 2022 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2022
Метал
Нейзильбер
Вага
12.8 г.
Діаметр
31 мм.
Ціна
250 грн.

Пам'ятна монета "XXIV зимові Олімпійські ігри"

Присвячена важливій події світового спортивного життя - XXIV зимовим Олімпійським іграм, проведення яких заплановано на лютий 2022 року в столиці Китаю - Пекіні. Олімпійські ігри - це престижні міжнародні змагання, які без перебільшення є подією планетарного масштабу і проводяться під егідою Міжнародного олімпійського комітету в межах олімпійського руху. До складу національної збірної України увійдуть представники таких видів спорту: біатлон, гірськолижний спорт, ковзанярський спорт, керлінг, лижні гонки, лижне двоборство, стрибки на лижах з трампліна, санний спорт, скелетон та бобслей, сноубординг, фігурне катання на ковзанах, фристайл, хокей із шайбою, шорт-трек.

Тираж: 35 000 шт.

КМ.2.

Аверс: угорі розміщено малий Державний Герб України, над яким напис півколом УКРАЇНА, у центрі у дзеркальному колі - голова дракона (використано тамподрук), який є головним героєм давніх легенд, міфів, казок та одним із найвідоміших символів Китаю, напис 2022, стилізований під змієподібного дракона, вкритого лускою; ліворуч та праворуч - чотири піктограми, що символізують олімпійські види спорту; унизу номінал - 2 та графічний символ гривні; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під написом 2022).

Реверс: на стилізованому абрисі аркуша паперу розміщено композицію, що символізує країну, де відбудуться XXIV зимові Олімпійські ігри, - Китай із його давньою культурою, одним з елементів якої є папір; карта Пекіна, на якій зображено піктограми сноубордиста і фігуристки (у центрі), праворуч від якої - віяло - невід'ємна частина традиційної китайської культури, перші відомості про появу якого відносять до IV-II cт. до н. е. Крім того, на реверсі монет розміщено: сніжинку (унизу), логотип Національного олімпійського комітету України (ліворуч), над яким голова дракона і вогонь - один із символів Олімпійських ігор.



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 132
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки