Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

2 гривні
2018р.

2 гривні
2017р.






5 гривень, 2022 рік.

        
Країна
Україна
Рік випуску
2022
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
350 грн.

Пам'ятна монета
"Ой у лузі червона калина" у сувенірній упаковці

Присвячена українській народній пісні авторського походження, яка під час безжальної війни росії проти України зазвучала з новою силою, стала українським символом незламності, гімном мужнього протистояння. Українська пісня – це геніальна поетична біографія, духовна і моральна скарбниця нашого народу. З пісень промовляє добра, щедра і прекрасна душа українського народу, у ній відображаються такі ідеали, як любов до Батьківщини, неприйняття будь-якого гноблення, мужність і відвага в боротьбі з ворогом. Саме такою є пісня “Ой у лузі червона калина”, історія якої – це історія нашого народу. Народна пісня, відома з часів козаччини ХVІІ століття, розвивалася, доповнювалася та отримала нове звучання в часи української революції на початку ХХ століття, а нині звучить на цілий світ різними мовами і єднає з попередніми поколіннями борців за волю України.

Тираж: 75 000 шт.
Загальний тираж монети: 250 000 шт.
(у тому числі до 75 000 у сувенірній упаковці);


КМ.5.-

Аверс: на дзеркальному тлі розміщено: малий Державний Герб України (ліворуч), у центрі - стилізовану символічну композицію: захисники різних поколінь - козак, січовий стрілець і сучасний воїн Збройних Сил України, підіймають калину - опоетизований символ України, крона якої нагадує абриси кордонів нашої Батьківщини; написи: А МИ ТУЮ ЧЕРВОНУ КАЛИНУ ПІДІЙМЕМО, (угорі півколом), унизу рік карбування - 2022 та півколом - УКРАЇНА, праворуч номінал - 5 та розміщено графічний символ гривні; унизу праворуч (під номіналом) логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

Реверс: на дзеркальному тлі угорі розміщено напис півколом - продовження пісні: А МИ НАШУ СЛАВНУ УКРАЇНУ, ГЕЙ, ГЕЙ, РОЗВЕСЕЛИМО!; у центрі зображено гілку - листок і ягоди калини.

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 132
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки