Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





5 євро, 2022 рік.

     
Країна
Австрія
Рік випуску
2022
Метал
Мідь
Вага
8.9 г.
Діаметр
28.5 мм.
Ціна
300 грн.

Пам'ятна монета "Я-це я"

Великодня монета 2022
за твором австрійської письменниці Міри Любе.

Присвячена одній із найвідоміших дитячих книжок у німецькомовному світі. Написана півстоліття тому книжка «Маленький я-я-я», видана у Відні, досі користується величезною популярністю серед дітей в Австрії. Незважаючи на невелику кількість тексту в цій книжці з малюнками - вона піднімає позачасові філософські питання про ідентичність, місце в світі та самооцінку - всі ці питання, які не втрачають актуальності й досі.

Дотепно й грайливо написана розповідь з чудовими ілюстраціями починається такими словами: «На яскравому та квітучому лузі гуляє кольорова тварина». Потому розповідається зворушлива історія про маленьку різнокольорову тваринку, яка зроблена з клаптиків тканини та вовни, має вуха, як у такси, бахрому, як у поні, та ноги гіпопотама. Головний герой виглядає як багато різних істот, але водночас не є жодною з них. Відправляючись в подорож за власною ідентичністю, тваринка зустрічає по дорозі багато різних тварин, та намагається зрозуміти своє місце в світі. Маленький Я-Я-Я ніколи не здається, і в кінці подорожі отримує прозріння, стверджуючи: «Ми всі унікальні, і ми можемо бути ким завгодно».

Тираж: 200 000 шт.

Аверс: в центрі дев'ятикутника розміщено позначення номіналу монети, навколо - дев'ять гербів провінцій.

Реверс: зображено колаж персонажів у стилі книжкових ілюстрацій. Маленький Я-Я-Я знаходиться по центру монети, в оточенні деяких тварин, яких він зустрічає на своїй неймовірній дорозі самопізнання.

UNC / монета з банківського ролу



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки