Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





ГоловнаМагазинКолекція монет→ Пам’ятна медаль

Пам’ятна медаль, 2022 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2022
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
0 грн.

Пам'ятна медаль "Місто героїв - Херсон"

Присвячена нескореному Херсону, героїчній Херсонщині, яку омивають два моря і територією якої пролягають сухопутні шляхи до окупованого Криму. Херсонщина - земля, що має давню історію, край козацької слави, колиска суднобудування. І саме Херсонщина була окупована ворогом з перших днів повномасштабного вторгнення, а Херсон - єдиний обласний центр, який із 24 лютого 2022 року вдалося захопити російським загарбникам. Херсонщина стала одним з осередків партизанського руху опору, жителі міста та регіону, попри небезпеку та агресію, рішуче виходили на мітинги, організували рух громадського спротиву. 256 днів місто було під окупацією, але сьогодні Збройні Сили України повернули Херсон під український прапор!

Тираж: 100 000 шт.

22-03

Аверс: угорі розміщено написи - 2022/УКРАЇНА, унизу - малий Державний Герб України, у центрі композицію: на тлі стилізованої карти міста рядки з історичного роману Ліни Костенко "Берестечко": НЕ ДОПУСКАЙ ТАКОЇ МИСЛІ,/ЩО БОГ ПОКАЖЕ НАМ НЕЛАСКУ./ЖИТТЯ ЛЮДСЬКОГО СТРОКИ СТИСЛІ./НЕМАЄ ЧАСУ НА ПОРАЗКУ./ЛІНА КОСТЕНКО; ліворуч - портові крани, праворуч - Станіслав-Аджигольський задній маяк - пам'ятку історичної та культурної спадщини, зображення дельфінів і чайок; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч над кранами).

Реверс: напис на дзеркальному тлі - ХЕРСОН/МІСТО ГЕРОЇВ, що ділить поле медалі надвоє: у верхній частині дзеркальна композиція, що символізує громадський спротив російському окупанту та радісну зустріч українських воїнів після звільнення, у нижній - стилізована панорама міста з його історичними будівлями, Антонівським мостом, скульптурою з меморіалу парку Слави, пам'ятником першим корабелам тощо.

Зображення Національного банку України

Позиція тимчасово недоступна;

 



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки