Гроші - це свобода,
викувана із золота

Е.М. Ремарк

Скриня

Нові надходження

1 гривня
2013р.


2 гривні
2015р.





ГоловнаМагазинКолекція монет→ Пам’ятна медаль

Пам’ятна медаль, 2023 рік.

     
Країна
Україна
Рік випуску
2023
Метал
Нейзильбер
Вага
16.54 г.
Діаметр
35 мм.
Ціна
150 грн.

Пам'ятна медаль "Місто героїв - Миколаїв"

Присвячена відзначенню подвигу та стійкості мешканців міста корабелів, яке стало справжньою фортецею на шляху російських загарбників на півдні України. З перших днів повномасштабного вторгнення росіяни намагалися захопити Миколаїв, але після кількох невдалих штурмів, спроб оточення, оволодіння Миколаївським аеропортом та аеродромом Кульбакине почали бомбардувати й обстрілювати місто, завдавши непоправних втрат людським долям та матеріальних збитків місту - багато будівель було не тільки пошкоджено, а й зруйновано дощенту. Згуртувавшись, підтримуючи одне одного, мешканці тримають оборону, захищають та відновлюють місто. А ще, у цю важку годину, спільними зусиллями оберігають його живу перлину - Миколаївський зоопарк.

Тираж: 100 000 шт.

23-01

Аверс: угорі розміщено написи - 2023 / УКРАЇНА, унизу - малий Державний Герб України, у центрі, на тлі стилізованої карти міста, рядки з історичного роману Ліни Костенко "Берестечко": Я ЗНАЮ ГРАМОТУ СВОБОДИ - / ЇЇ ПІДПИСУЮТЬ МЕЧІ! / ЛІНА КОСТЕНКО; стилізовану композицію, яка підкреслює, що Миколаїв - місто суднобудування та морський порт; праворуч - будівля єдиного в країні Миколаївського музею суднобудування; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (ліворуч).

Реверс: на дзеркальному тлі напис - МИКОЛАЇВ / МІСТО ГЕРОЇВ, що ділить поле медалі надвоє: у верхній частині розміщена дзеркальна композиція, що символізує спротив російському окупанту, попри значні руйнації, у нижній - стилізована панорама міста з його історичними й археологічними пам'ятками.

Зображення Національного банку України



 
НАЙКРАЩА СРІБНА МОНЕТА НБУ 2021р.
Всього голосів: 133
Результати
Нумізматичний форум RAND


© Магазин Антиквар

Розробка та розкрутка
дизайн студія 2day
+38 0732 235955  +38 0352 235955  info@antykvar.com.ua  
 Карта сайту  Допомога  Лінки